Om uddannelsen
Ernæring- og sundhedsuddannelsen er en tværvidenskabelig 3½ årig videregående uddannelse.
Det første år på uddannelsen er fælles for alle studerende. Her tilegner du dig grundlæggende viden om kerneområderne og udvikler dine basisfærdigheder og kompetencer inden for ernæring og sundhed.
-
På studieretningen Sundhedsfremme og diætetik arbejder du med at vejlede professionelt i samspillet mellem mad og ernæring, som anvendes til at forebygge og behandle sygdomme.
Du arbejder med emner såsom ernæring, diætbehandling, sundhedsfremme, forebyggelse og bæredygtighed.
Studieretningen målretter sig primært jobs i sundhedsvæsenet som fx klinisk diætist på et sygehus eller som sundhedskonsulent i en kommune, men åbner også for muligheden for projektarbejde indenfor sundhedsfremme og forebyggelse, som måltidsvært fx i plejehjem, botilbud og lignende.
Som studerende har du mulighed for at præge din uddannelse, så du kommer til at beskæftige dig med lige netop det, som interesserer dig allermest. Det gælder f.eks. ved valg af emner i projektopgaver, valgfag eller hvis du vælger at tage et semester i udlandet.
På 5. semester har du mulighed for at fordybe din inden for toningerne Sundhedsfremme og forebyggelse eller Klinisk diætetik.
For toningen klinisk diætetik jf. studieordning 2019 gælder det, at studerende udvælges på baggrund af 3 kriterier.
- Karakterne til og med 4. semester. Studerende med et karaktergennemsnit over 7 prioriteres.
- En motiveret ansøgning af maks. ½ A4-side samt
- Et CV (maks. 2 sider) indeholdende oplysninger om erfaring inden for følgende områder:
- Relevant erhvervserfaring herunder også frivilligt arbejde
- Vejledningserfaring
- Praktiksteder i uddannelsen med kort beskrivelse af opgaver
- Andre oplysninger af relevans for optag på toningen Klinisk Diætetik
- Karakter og CV kan eventuelt suppleres med en individuel samtale
-
Ernærings- og sundhedsuddannelsen i Absalon er et afvekslende og personligt udfordrende fuldtidsstudium, hvor du skal udvikle viden, færdighed og handlekompetence.
På studiet lægger vi bl.a. vægt på samarbejdskompetencer og arbejde i studiegrupper.
På ernærings- og sundhedsuddannelsen møder du medstuderende i alle aldre og med forskellige faglige og menneskelige baggrunde.
Undervisningen veksler mellem:
- Holdlektioner
- Praktiske øvelser
- Projektarbejde
- Vejledning og vejledningsværksteder
- Praktik
- Individuel forberedelse
Praktik
I løbet af uddannelsens 3,5 år er du i 2-3 praktikophold i Region Sjælland. Praktikperiodernes samlede varighed svarer til et semester. Her får du mulighed for at afprøve den teoretiske viden i praksis i samarbejde med institutioner, virksomheder og organisationer.
Du har mulighed for at påvirke dit valg af praktikplads efter dine faglige og professionelle interesser. I praktikperioderne udvikler du dig som ernærings- og sundhedsprofessionel og bliver klogere på, hvor du kan bruge dine kompetencer i praksis.